Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=cd8b6de4bf0b99613067d0a8bd31465335d264eb9a46b24bf7da7ef3b55b2069

Buttes Chaumont

Fit out, renovation and total reorganisation

Location Paris 75019 - France

Date 2013-2014

Duration 6 months

Surface 63 sqm

Budget 120K€ excl. tax

Photos © Matthis Mouchot

Partner Pol Hubert 

Located in the Buttes Chaumont park neighbourhood in Paris, this 63sqm apartment was fully renovated on request of an interior design lover couple.

You can see this project in video in the press section as it was broadcasted on French television show “La maison France 5”.

Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=1c8f3d53e9f3ed11772ba97bcf7ca99ca22fb576c13348b16350df55e6974285
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=f8d8f4a14082f8aef7d539e4fee9affb848176e0e1af0d4f9f2e1449ed6e746e

The living room has a bioethanol chimney and 2 sliding mirrors which are hiding a TV set.

Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=7992b257b89d52ddbf7d2415696f5da8df4151fe60b658a15d1ff2ab376b9fbe
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=c3ce29ef082738c5f61a9989ef0e748b54950f482ee6573c8d5e3083de3c7e9a

We have completely restructured this apartment room by room. All the existing partitions have been demolished in order to reshuffle all spaces according to the way of living of our customers. The “shell” was then renovated in a minimalist approach to privilege light and view over the park. A glance on the top of the trees is a living painting over time.

Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=5642007016b88ce78ab5fdb52197e14fd8aff534945c90bb5d73f250db625719
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=f5513fce52333409948ac8a3c897b4ebf922328e4795ce5bf2cbab34ff7d922c

A black box will directly pop up to your eyes in the entrance. It includes the kitchen, bathrooms and toilets. This comes directly out of step with the traditional style of the apartment and allows introducing modern technologies desired by our customers. In the living room, we integrated a suspended library. It is our way of playing with traditional Haussmann style in a modern manner.

Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=f53b563ec6dd986e4a41520ae6d23080de5844fd34ae9b7f60ea7e6b515a19ae
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=bf6e00faf292e95d154d1b8c1de190c174f5cd96ae1441a8e674f84cea2bdaa9
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=e2b8b8382efc8ec8d589944d78ede1be07e4defa9ccbc7f823008b0657c9f10b
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=06b7bb1609e83d1d39c38c2a7e41af9aad99f45c6b243098150f6009fd00f489

We decided to enhance the office through oak underlined with menthol blue colour. Corrugated shelves with various depth are integrated into the wall to be either a work plan or a simple support.

Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=51935abafce8f7a5629256d28cf4b1e49f40f88c69d9e5705906ba8a7926d7e6
Aws4 request&x amz signedheaders=host&x amz signature=9bd1ae009bf367d68038ddf2c7459888b54621abbc6f376553186934e9877de6

The bedroom is completely neutral in its shapes made for rest. Undoubtely, it is a mix of atmospheres forming a real unity.

Discover more